Δημιουργική Γραφή

Διατίθεται και εξ αποστάσεως (e-learning) (Κωδ. CW00)

Δημιουργική Γραφή

Ποια είναι η ιστορία που θέλεις να διηγηθείς;

Εκείνη που αναζητά τρόπο να αποτυπωθεί στο χαρτί;

Μαζί θα δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να επιλέξεις την ιστορία, πώς να στήσεις την πλοκή, να δημιουργήσεις πειστικούς χαρακτήρες και να την διηγηθείς με τρόπο που θα κερδίσει τους αναγνώστες.

Πάνω απ’ όλα μαθαίνουμε πώς να επενδύσεις στον συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου και πώς να υιοθετήσεις έναν δημιουργικό τρόπο ζωής καθώς διανύεις τη συγγραφική σου διαδρομή!
Δημιουργική Γραφή

Θεματικές ενότητες:

Τι θα μάθετε στο πρόγραμμα:

Σε ένα σεμινάριο, που αφορά την εισαγωγή στην τέχνη της Δημιουργικής Γραφής, θα ασχοληθούμε με το μυθιστόρημα αλλά και την μικρή φόρμα, το διήγημα και την Flash Fiction Story, την ποίηση και τα χαϊκού, το θεατρικό κείμενο αλλά και την λογοτεχνία του φανταστικού, θα μάθουμε πως να επιλέγουμε την σωστή αρχή και το τέλος της ιστορίας μας αλλά και πώς να δημιουργούμε συναρπαστικούς χαρακτήρες και σκηνές.

Δίνοντας βαρύτητα σε σένα, τον συγγραφέα, μαθαίνουμε πως θα βρεις τον χρόνο να ασχοληθείς με την αφήγηση ιστοριών, από που θα εμπνευστείς την επόμενη ιστορία σου αλλά και πως μπορείς να γίνεις εκείνος ο ποιοτικός και ταυτόχρονα εμπορικός συγγραφέας που φαντάζεσαι.
 • Δημιουργική γραφή και τρόπος ζωής. Τι ρόλο παίζει το ταλέντο;
 • Μαθαίνουμε να πλάθουμε την ιστορία μας με τον ευκολότερο τρόπο
 • Πώς να γράφεις συναρπαστικές σκηνές που αιχμαλωτίζουν τον αναγνώστη
 • Μάθε να δημιουργείς ζωή. Φτιάξε πειστικούς χαρακτήρες
 • Αποτυπώνω το χτες. Zω το σήμερα
 • Από το Α στο Ω. Μια πρώτη γνωριμία με την ποίηση, τα χαϊκού και την flash fiction story
 • Τα λόγια που μας ξεχωρίζουν. Μαθαίνω να χειρίζομαι σωστά τους διαλόγους
 • Σβήνω και ξανασβήνω. Λογοτεχνικές διορθώσεις
 • Πώς πρέπει να ξεκινάει το βιβλίο σου και πώς να τελειώνει
 • Αναζητώ διαφορετικές πηγές έμπνευσης
 • Συγγραφέα, σταμάτα να φοβάσαι!
 • Η συγγραφική σου διαδρομή

Εισηγήτρια:


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσά τους το Yale University και το Nanyang Technological University of Singapore.
 
Απασχολείται σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (social media marketing, copywriting) και Συγγραφέας, ενώ το 2017 κυκλοφόρησαν στην διεθνή αγορά τα βιβλία της «7 Deadly Sins» και «Write Now».

 Άρθρα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις ενώ έργα της έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Εκπαιδευτική Μέθοδος και Συνθήκες Διεξαγωγής:

Διαδραστική διδασκαλία στην τάξη. Παρακολούθηση και εξ αποστάσεως.

Το υλικό και οι ασκήσεις στην αίθουσα συμπληρώνονται από υλικό στην πλατφόρμα e-learning (ασκήσεις, σημειώσεις, βοηθήματα  κ.λπ.), στην οποία έχουν πρόσβαση οι σπουδαστές όλο το 24ωρο.

Η προσωπική εργασία στο σπίτι είναι απαραίτητη.

Γλώσσα Διδασκαλίας:

Ελληνικά
Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία είτε με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική αίθουσα της eU-LEARN στην οδό Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 10 στο Χαλάνδρι, είτε ζωντανά online εξ αποστάσεως με παράλληλη τηλεδιάσκεψη από τον χώρο τους.

Απευθύνεται σε:

Εν δυνάμει συγγραφείς που αναζητούν τα πρώτα βήματα αλλά και σε συγγραφείς που έχουν ήδη δημιουργήσει τις πρώτες τους ιστορίες και έχουν ολοκληρώσει δικά τους βιβλία. 

Εσείς, περισσότερο απ’ όλους, γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η ενθάρρυνση και η τακτική παρακολούθηση σεμιναρίων. Και αυτό το ολοκληρωμένο σεμινάριο θα σας βοηθήσει πραγματικά!

Δημιουργική Γραφή

Χρονικές Λεπτομέρειες:

Το σεμινάριο διαρκεί 2 μήνες.
Συνολικές ώρες: 24
Η διδασκαλία γίνεται κάθε Τρίτη.

Διεξαγωγή: 13 Μαρτίου – 15 Μαΐου 2018
Ώρες διδασκαλίας: 18:00-21:00

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου:

Οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης εκπαίδευσης.

Κόστος Σεμιναρίου:

300 € με φυσική παρουσία

240 € για παρακολούθηση online εξ αποστάσεως

Βρισκόμαστε στο Κέντρο του Χαλανδρίου στην Πλατεία Δούρου

H eU-LEARN βρίσκεται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου Χαλανδρίου και η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ γρήγορη και εύκολη. Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο μας απέχει 15’ με τα πόδια από τους σταθμούς metro Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής και εξυπηρετείται από το τρόλεϊ 19 (σταθμός Χαλανδρίου) και το λεωφορείο 421 (σταθμος Αγ. Παρασκευής)

Η eU-LEARN είναι ένα πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1) που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε καταρτιζόμενους μεμονωμένα.

eU-LEARN
Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 10
Χαλάνδρι, Αττική 15234
Ελλάδα

Τηλ: 215 52 51 910
Για πληροφορίες:
info@eu-learn.edu.gr

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας

Follow us